Vőfély vagy ceremóniamester?
2018. március 15. írta: reka.ambrosiaflowers

Vőfély vagy ceremóniamester?

A régi időkben kézenfekvő volt,hogy vagy egy beszédes barát vagy egy közeli családtag vezényelte le a menyegzőket. Később kerültek porondra a vőfélyek. Mivel akkoriba az úgymond paraszt lagzik voltak divatban,a vőfély is ehhez a témához igazodott. Népviselet,bajusz,rámás csizma és persze ehhez igazította a mondanivalóját,ami szintén népi versekkel,viccekkel volt megspékelve. 

a7b16bcacd5811bee9624441727e0442.jpg

 

És hogy milyen lagzikra ajánlom?

Természetesen aki falun csinál lagzit,oda szinte kötelező a vőfély részvétele. És,hogy mire számítson aki vőfélyt fogad? Humoros játékokra,hangzatos versiskékre,mulatságos /olykor disznó/ viccekre. Általában már minden vőféllyel meglehet beszélni,hogy meddig mehet el,mennyire lehet merész a viccek és a játékok terén sőt néha még a viselete is kiválasztható. Tény,hogy a vőfélyek hatalmas mulattatók,akik nem sajnálják a pálinkát,mellettük garantált a jókedv.

 

És akkor térjünk rá,az újdonságra.....ki is az a ceremóniamester?

A ceremóniamesterek az utóbbi 4-5 évben robbantak be a köztudatba. Szerepük ugyanaz mint a vőfélyeknek viszont sokkal modernebb stílusban. Mondhatnánk azt is,hogy a ceremóniamester a vőfély finomított változata.Ebből adódik,hogy sokkal kifinomultabb esküvőkhöz ajánlom őket. e0d531d46268277616d4b714752eda61.jpg

A ceremóniamester nem szaval,nem viccelődik,és ha mégis a disznó vicceket hanyagolja. Kevesebb játékot tesz a repertoárba,és mindig csak azt mondja el ami szükséges. Egyszerű szívhez szóló beszédet választ. A viselete merőben eltérő a vőfélyétől,öltönyben vagy szmokingban jelenik meg. Egy aprócska kitűző jelzi,hogy nem a vendégek közé tartozik. A kevesebb néha több képviselője. Kastélyos,elegáns jellegű esküvőkhöz ajánlott. 

Viszont a mai napig felmerül a kérdés?

És mi a helyzet akkor ha én nem akarok se vőfélyt se ceremóniamestert? Majd valaki elmondja,hogy mi a teendő. Ezt nem ajánlom,és aki a lagzik világába tevékenykedik biztos egyet ért velem. Némi pénzt spórolhatunk ezzel,viszont veszélyes vállalkozás. Kell,hogy valaki kezébe tartsa az esküvőt. Irányítsa a zenészt,a pincéreket,az ifjú párt,és ezalatt ne azt értsük hogy parancsolgat,csak szimplán a kezében tartja az eseményeket. Néha bedob pár játékot,szórakoztatja a násznépet. Tehát én mindenképp azt mondom,hogy válasszunk ki egy számunkra szimpatikus vőfélyt vagy ceremóniamester ,és biztosan nem fogjuk megbánni. 

c59fc9a12fab4fc8c2cb3901db3e8cbb.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menyegzosk.blog.hu/api/trackback/id/tr9513740730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása