Te jó ég! Megkérték a kezem!
2018. február 26. írta: reka.ambrosiaflowers

Te jó ég! Megkérték a kezem!

Egy lánykérés mesés pillanat egy nő életében,olyan dolog amiről az ember lánya kiskora óta álmodozik. Romantikus környezet,és a NAGY kérdés "Leszel a feleségem?" IGEN!

27a87f9f3c065a1876438e2e3e30f0a8.jpg

 

Abban a pillanatban,mikor egy nő rájön,hogy meg kell szerveznie az esküvőjét,valljuk be a legtöbben pánikba esnénk. "Mivel kezdjem? Melyik szolgáltatót foglaljam le elsőnek? Honnan tudom,hogy jó szolgáltatót választottam?".......és ami a legfeleslegesebb kérdés: "Hogyan lehet minden tökéletes?" -ne a násznépnek,és a világnak akarjunk megfelelni,hanem törekedjünk arra,hogy mi érezzük jól magunkat az esküvő napján. Ezzel a hozzáálással minimálisra csökkenthető a lagzi előtti stressz. Emlékszem egy menyasszonyra aki teljesen egyedül szervezte az esküvőjét,mindenhol ott volt,mindent látni akart az elejétől,és csak azt tudta ismételgetni,hogy "Ő ezt nem így képzelte" -Hát persze! Mi sem! Mivel azokat a stádiumokat amit ő látott az nem volt készen,MINDEN akkor áll össze mikor a pár először belép az esküvő színhelyére. Akkor már minden róluk szól,és ott már csak a boldogság számít. Persze ott is lehet,olyan ami esetleg nem a legjobban sikerült az ifjú pár szerint,de ha megfelelőek a szolgáltatók ez nem fordulhat elő. És,hogy befejezzem a "Én ezt nem így képzeltem" ara esetét,a végén az egyetlen olyan menyasszony volt aki még a lagzi alatt üzent,hogy minden csodálatos ,szóval felesleges volt az idegeskedés részéről. 

1f1b1139e8343ac391fdaadcf2ef04e8.jpg

 

De térjünk ki a fontos dolgokra! Hogy is kezdjük a szervezést? A három legfontosabb a helyszín,a vőfély,és a zenekar.

1. A helyszín

Napjainkban a 4 legfelkapotabb helyszín a kastélyok,az éttermek,a kultúrházak /művelődési házak/ és a sátras esküvők. 

Hogy melyiket válasszuk?

Ez teljesen a mi döntésünk,a lényeg,hogy nem szabad a stílusokat összekeverni. Minden menyasszonynak megvan az elképzelése a saját esküvőjéről. Most csak egy pici tájékoztatót írok a 4 helyszínről és,hogy ahhoz mi illik. 

Kastély

Fejedelmi környezet,sajátos stílus,egyedi berendezés ez ami jellemzi a kastélyokat,általában ezeknek a mesés épületeknek a falain belül,egy teljes csapat dolgozik azon,hogy a nagy napot tökéletessé tegyék,ez az a helyszín ahol a legkevesebb intézni való lesz,hiszen minden helyben van csak ki kell választani. A téma adott,általában a díszítést sem kell túlgondolni,hiszen a kastélyok túldíszítettek ezért jobb a pasztel /fehér,krém,pezsgő/ árnyalatoknál maradni és színben hozzájuk passzoló virágokat választani. Itt a ceremóniamester az én szememben kötelező,mivel egy vőfély a népi hagyományokkal és huncut viccekkel nem ebbe a környezetbe való. Az ételek között is kell,hogy legyen valami különleges. Illetve a kastélyok mellett szól,hogy helyben van a kápolna vagy esketettő terem,illetve az udvar ahol kimondhatjuk a boldogító igent.Mivel a kastélyokban minden szolgáltatás megtalálható csak zenészt és ceremóniamestert kell felfogadni.Ezt olyan pároknak ajánlom akik tényleg nem szeretnének mindennapi esküvőt.

bb89774099f2e99d6492ec6e459b11c7.jpg

Étterem

Kis létszámú /20-60 fő/ lagziknak tökéletes és van egy bensőséges hatása,mivel ilyen kis létszámú násznép közt mindenki mindenkit ismer,ami azt jelenti,hogy a hangulat rövid időn belül a tetőfokára hág. A cigány zene és a vőfély a csárda szerű éttermekben alap. Viszont elegánsabb helyen ajánlott a ceremóniamester. A dekoráció itt teljesen az ifjú párra van bízva,sokan az étterem stílusához kombinálják Viszont ha éttermet választunk dekoratőrt,vőfélyt van ceremóniamestert illetve zenészt magunknak kell választani. Mégis ha meghitt esküvőre vágyunk az étterem tökéletes választás. 

4f486595ac134f598ff12f6f929a6529.jpg

Kultúrház

Aki a kultúrházat válassza ott várható az igazi "paraszt" lagzi. Cigány zenével,vőféllyel,pálinkával,rántott hússal és menyasszony tánccal. Mivel ilyen helyre 150-200 ember befér,kis lagziról nem igazán beszélhetünk. Viszont mivel remek a zene és van pálinka :D az násznép hamar összebarátkozik és egy emberként ünnepli az ifjú párt. Nálunk ez a legelterjetebb és az én szememben a legjobb menyegző,hiszen akármilyen visszahúzódó a násznép éjfél után, egy bizonyos alkoholszint fölött mindenki elkezd "hosszú fekete hajat" követelni. A hátulütője csak annyi,hogy mindent az ifjú párnak kell beszereznie,étel,ital,szakácsok stb. De megéri,mivel felhőtlen szórakozásba lehet részük.32dcfe3f30f14b9cebbc33819e38ab70.jpg

Sátras esküvő

Mivel ez viszonylag új helyszínnek számít,az előzőekhez képest,itt az a szabály,hogy nincs szabály,a sátrat felállítja az illetékes szolgáltató és onnantól kezdve csak a képzelet szabhat határokat. Mint az előzőnél itt is annyi a hátulütője a helyszínnek,hogy mindent magunknak kell beszerezni. Viszont kreatív menyasszonyoknak ajánlott. 

358e3ad969202bacdecb4389a832a7be.jpg

 

És hogyan válasszunk zenészt,ceremóniamester és vőfélyt? Következő írásomból kiderül. 

XOXO

Réka♥

A bejegyzés trackback címe:

https://menyegzosk.blog.hu/api/trackback/id/tr5413700612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása